1st PUC Question Papers 2019 With Answers Karnataka Board Model Papers


1st PUC Question Papers

Karnataka Department of Pre University Education has issued the admission form earlier as to select capable for 1st and 2nd PUC
Kannada and English Medium Class XI and XII Standard Government and Private Collages or Institutes to the Academic year of 2019.  Big numbers of students have already applied and willing to present in annual Public Examination tests. All capable students may visit 1st PUC Question Papers with Solutions through this page in online way because here we have full details about it. Through 1st PUC Question Papers, appearing students may obtain well way about annual Public Examination so on this web page all detail are available for you to check 1st PUC Previous Year Question Paper with Solutions.

In order to grab big score in annual Public Examination tests, eligible students will have to best preparation. To obtain merit list in 1st PUC examination, proper preparation for all applied students is required. For the sake of those applicants, we are publishing info about 1st PUC Previous/ Last Year Solved Question Papers to get batter marks in this test for all students who are going to present in annual Public Examination tests.

1st PUC Previous Year Question Papers with Solutions is very significant for any capable applicants to well prepare for this examination to get high scores. In below section of this web page we have some important points to get 1st Question Papers with Solutions from official website easily so you should visit given below points and get it. If you go through all these questions you will be able to face any question during your exams. You can download Karnataka Board I PUC Question Papers through the below section of this page of olpxx.in.

www.pue.kar.nic.in Previous Year Solved Question Papers

Name of the Board – Karnataka Department of Pre University Education

Page Include Information about – 1st PUC Question Papers

Name of the Exam – Annual Public Examination Tests

Official Website – www.pue.kar.nic.in

1st PUC Question Papers Overview


Question Paper Pattern for New Curriculum: (Science Subjects)
Subjects
I PUC
II PUC
Physics
Chemistry
Mathematics
Biology
Electronics
-
Computer Science
-
Home Science
-
Model Paper for I PUC PCMB Exam
I PUC
Sl No
Subject
MQP
1
Physics
2
Mathematics
3
Biology
4
Chemistry
Model Paper for II PUC PCMB Exam
II PUC
Sl No
Subject
MQP
1
Physics
2
Chemistry
3
Mathematics
4
Biology
Karnataka 1st Questions with Answers 
Question 1: It is easier to roll a stone up a sloping road than to lift it vertical upwards because
1.    work done in rolling is more than in lifting
2.    work done in lifting the stone is equal to rolling it
3.    work done in both is same but the rate of doing work is less in rolling
4.    work done in rolling a stone is less than in lifting it
Answer: 4

Question 2: Siphon will fail to work if
1.    the densities of the liquid in the two vessels are equal
2.    the level of the liquid in the two vessels are at the same height
3.    both its limbs are of unequal length
4.    the temperature of the liquids in the two vessels are the same
Answer: 2

Question 3: Ordinary table salt is sodium chloride. What is baking soda?
1.    Potassium chloride
2.    Potassium carbonate
3.    Potassium hydroxide
4.    Sodium bicarbonate
Answer: 4

Question 4: Pollination is best defined as
1.    transfer of pollen from anther to stigma
2.    germination of pollen grains
3.    growth of pollen tube in ovule
4.    visiting flowers by insects
Answer: 1

Question 5: Plants receive their nutrients mainly from
1.    chlorophyll
2.    atmosphere
3.    light
4.    soil
Answer: 4

Question 6: The nucleus of an atom consists of
1.    electrons and neutrons
2.    electrons and protons
3.    protons and neutrons
4.    All of the above
Answer: 3

Question 7: The most electronegative element among the following is
1.    sodium
2.    bromine
3.    fluorine
4.    oxygen
Answer: 3

Question 8: A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:
1.    Rs. 650
2.    Rs. 690
3.    Rs. 698
4.    Rs. 700
Answer: 3

Question 9: Mr. Thomas invested an amount of Rs. 13,900 divided in two different schemes A and B at the simple interest rate of 14% p.a. and 11% p.a. respectively. If the total amount of simple interest earned in 2 years be Rs. 3508, what was the amount invested in Scheme B?
1.    Rs. 6400
2.    Rs. 6500
3.    Rs. 7200
4.    Rs. 7500
5.    None of these
Answer: 1

Question 10: A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?
1.    3.6
2.    7.2
3.    8.4
4.    10
Answer: 2

Way to get www.pue.kar.nic.in Previous Year Question Papers with Solutions
Applicants need to follow provided below steps to download the 1st PUC Sample Papers:
  • First of all, Students need to open the Official website that is www.pue.kar.nic.in.
  • After this, appropriate link for 1st PUC Sample Papers
  • Open that link and save the page
  • At last take the print of the page
  • And keep it safe for their study.

Note: for any other details, applicants are required to check the Official Website.

Take a Look on Below Table

Latest Government Jobs Engineering Jobs
10th/12th Pass Jobs Graduate Degree Jobs
Police Jobs in India Latest Employment News
Rojgar Samachar Tips to Download Admit Card
Written Exam Tips Career Management Tips
English Improvement Tips Interview Tips

0 comments:

Post a Comment