IIFT Previous Year Question Papers
Indian Institute of Foreign
Trade has decided to provide admission in to management programmes for suitable
& sensible students.
Large numbers of
students have applied for IIFT admission notification. Interested students who
have applied for this admission they need to check this page to download
the IIFT Previous Year Question Papers which are the very essential
for examination preparation.Through Question Papers of IIFT, appearing students will obtain well idea regarding IIFT entrance exam. So, shortlisted students will have to download the model papers & sample papers along with solutions of IIFT. All students, who are going to participate in this admission test, can open the Official Website of Indian Institute of Foreign Trade that is www.iift.edu for more Solved Papers in PDF.
Appearing
students need to do effective preparation to beat this entrance examination to take
admission in management
programme,
so you are advised to attain good study through important books and current
syllabus with exam pattern. If you will make preparation through proper study
material then you may crack this admission exam very easily with good marks. In
the below part of this article we have important study material like as exam
pattern and Previous Year Question Papers. So visit provided below proper study
material and make well preparation easily.
Short Details of www.iift.edu Previous Year Question Paper
Name of the Institute– Indian Institute of
Foreign Trade
Page Include Information about –Previous Year
Papers
Name Of the Course– Management programmes
Official Website – www.iift.edu
www.iift.edu Previous Year Papers All the Info
IIFT
Exam Pattern
Sections
|
Details
|
Section I
|
English Comprehension
|
Section II
|
General Knowledge & Awareness
|
Section III
|
Logical Reasoning and Data Interpretation
|
Section IV
|
Quantitative Analysis
|
IIFT
Previous Year Question Papers
Direction:
In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the
given words.
Q.1. ENORMOUS
A.
Soft
B. Average
C. Tiny
D. Weak
Answer:
C
Q.
2.
ARTIFICIAL
A. Red
A. Red
B. Natural
C. Truthful
D. Solid
Answer: B
Answer: B
Q.
3. SHRINK
A. Contract
B. Spoil
C. Expand
D. Stretch
Answer: C
Direction:
Male lions are rather reticent about expanding their energy in hunting more
than three quarters of kills are made by lionesses are in front, tensely
scanning ahead, the cubs lag playfully behind and the males bring up the rear,
walking slowly, their massive heads nodding with each step as if they were
bored with the whole matter. But slothfulness may have survival value. With
lionesses busy hunting, the males function as guard for the cubs, protecting
them particularly from hyenas.
Q.
4. According
to the passage male lions generally do not go for huntings because
A. they do not like it.
B. they want lioness to get training
C. they wish to save their vigour for other things
D. they are very lazy
Answer: C
Q.
5.
He is too important for tolerating any delay.
A. to tolerate
B. to tolerating
C. at toleratin
D. with tolerating
E. No correction required
Answer: A
Answer: A
Q.
6.
The man who has committed such a serious crime must get the mostly severe punishment.
A. be getting the mostly severely
B. Get the most severe
C. have got the most severely
D. have been getting the severe most
E. No correction required
Answer: B
Q.
7. He
has received no other message than an urgent telegram asking him to rush his
village immediately.
A. asked him to rush his village
B. asking him to have rush his village
C. asking him to rush to his village
D. asking him rushing at his village
E. No correction required
Answer: C
Answer: C
Direction:
Classification of 100 Students Based on the Marks Obtained by them in Physics
and Chemistry in an Examination
Subject
|
Marks out of 50
|
||||
40 and above
|
30 and above
|
20 and above
|
10 and above
|
0 and above
|
|
Physics
|
9
|
32
|
80
|
92
|
100
|
Chemistry
|
4
|
21
|
66
|
81
|
100
|
Average (Aggregate)
|
7
|
27
|
73
|
87
|
100
|
Q.
8. What
is the different between the number of students passed with 30 as cut-off marks
in Chemistry and those passed with 30 as cut-off marks in aggregate?
A. 3
B. 4
C.5
D. 6
Answer: D
Q.
9. The
number of students scoring less than 40% marks in aggregate is?
A. 13
B. 19
C. 20
D. 27
Answer: D
Q.
10.
If it is known that at least 23 students were eligible for a Symposium on
Chemistry, then the minimum qualifying marks in Chemistry for eligibility to Symposium
would lie in the range?
A. 40-45
B. 30-40
C. 20-30
D. Below 20
Answer: C
Q.
11. If
at least 60% marks in Physics are required for pursuing higher studies in
Physics, how many students will be eligible to pursue higher studies in
Physics?
A. 27
B. 32
C. 34
D. 41
Answer: B
Q.
12. Look
at this series: 8, 6, 9, 23, 87 , ... What number should come next?
A. 128
A. 128
B. 226
C. 324
D. 429
Answer:
D
Q.
13. Look
at this series: 2, 6, 18, 54, ... What number should come next?
A. 108
B. 148
C. 162
D. 216
Answer: C
Q.
14. Look at this series: 2, 4, 6, 8, 10, ... What number
should come next?
A. 11
B. 12
C. 13
D. 14
Answer: B
Q.
15. Odometer
is to mileage as compass is to
A. speed
B. hiking
C. needle
D. direction
Answer: D
Q.
16.
Yard is to inch as quart is to
A. gallon
B. ounce
C. milk
D. liquid
Answer: B
Q.
17. The
attainment of individual and organisational goals is mutually interdependent
and linked by a common denominator - employee work motivation. Organisational
members are motivated to satisfy their personal goals, and they contribute
their efforts to the attainment of organizational objectives as means of achieving
these personal goals.
The passage best supports the statement that motivation
-
A. encourages an individual to give priority to
personal goals over organisational goals.
B. is crucial for the survival of an individual and
organisation.
C. is the product of an individual's physical and
mental energy.
D. is the external force which induces an individual to
contribute his efforts.
E. makes organisation and society inseparable.
Answer:
A
Q.
18. Who
wrote the famous book - 'We the people'?
A. T.N.Kaul
A. T.N.Kaul
B. J.R.D. Tata
C. Khushwant Singh
D. Nani Palkhivala
Answer: D
Q.
19. Tripitakas
are sacred books of
A. Buddhists
B. Hindus
C.
Jains
D. None of the above
Answer: A
Q.
20.
Todar Mal was associated with
A. music
B. literature
C. finance
D. law
Answer: C
Take a Look on Below Table
0 comments:
Post a Comment