TISSNET Sample Paper
If you have applied for admission notification which published
by Tata Institute of Social Sciences for provide admission in master's
degree and management course then you should get ready to make preparation with TISSNET Sample Paper. Lots of students had applied for this admission notification to grab this chance of admission. Interested students who are shortlisted for this admission test they should check this page to download the TISSNET Sample Paper which are the most important for exam preparation. With the assist of given Question Papers, you will obtain an idea about this entrance examination. So, you need to download the Model Papers & Sample Papers along with Solutions of TISSNET. Capable students may get it by visiting official website of Tata Institute of Social Sciences that is admissions.tiss.edu
degree and management course then you should get ready to make preparation with TISSNET Sample Paper. Lots of students had applied for this admission notification to grab this chance of admission. Interested students who are shortlisted for this admission test they should check this page to download the TISSNET Sample Paper which are the most important for exam preparation. With the assist of given Question Papers, you will obtain an idea about this entrance examination. So, you need to download the Model Papers & Sample Papers along with Solutions of TISSNET. Capable students may get it by visiting official website of Tata Institute of Social Sciences that is admissions.tiss.edu
Appearing students will have to make good preparation to crack
this entrance exam to join master's degree and management course. Capable
students can make preparation by the help of books & latest syllabus with
exam pattern. Dear students you will get proper study material through online
mode. To beat this admission exam you need to make good timetable and then
start preparation in proper way.
Below is published complete info about TISSNET Previous Year
Papers with Solutions for the help of all eligible students so visit
written below all the info and grab proper idea about exam.
Short Details of admissions.tiss.edu Previous Year Question Paper
Name of the Organization – Tata Institute of
Social Sciences
Page Include Information about – TISSNET Sample
Paper
Name Of the Course – Master's degree
and management
Date of Exam –Available soon
admissions.tiss.edu Previous Papers All the Info
Ques1: Two
ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of
elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30° and
45° respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two
ships is:
A. 173 m
B. 200 m
C. 273 m
D. 300 m
Ans: C
Ques2: A
sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in
4 years. The sum is:
A. Rs. 650
B. Rs. 690
C. Rs. 698
D. Rs. 700
Ans: C
Ques3: Which
one of the following is not a prime number?
A. 31
B. 61
C. 71
D. 91
Ans: D
Ques4: A
man purchased a cow for Rs. 3000 and sold it the same day for Rs. 3600,
allowing the buyer a credit of 2 years. If the rate of interest be 10% per
annum, then the man has a gain of:
A. 0%
B. 5%
C. 7.5%
D. 10%
Ans: A
Ques5: Which
of the following is India's first home built Sub-marine that has been handed
over to the Indian Navy?
A. Kalavari
B. Sindhughosh
C. Shrishumar
D. Arihant
Ans: A
Ques6: This
country ranks top in Retail Destination by replacing China.
A. Bangladesh
B. Thailand
C. India
D. Sri Lanka
Ans: C
Ques7: To
whom the union government planned to launch a mobile application recently?
A. Senior Retired Employees
B. Young Students
C. Female Employees
D. Visually Challenged
Ans: A
Ques8: The
total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of
their ages three years ago?
A. 71 years
B. 72 years
C. 74 years
D. 77 years
Ans: A
Ques9: Choose
the word which is different from the rest
A. Chicken
B. Snake
C. Swan
D. Crocodile
Ans: A
Ques10: Choose
the word which is different from the rest.
A. Cap
B. Turban
C. Helmet
Ans: D
Ques11: Choose
the word which is different from the rest
A. Kiwi
B. Eagle
C. Emu
D. Ostrich
Ans: B
Ques12: Choose
the word which is different from the rest.
A. Curd
B. Butter
C. Oil
D. Cheese
Ans: C
Ques13: Pointing
to a photograph of a boy Suresh said, "He is the son of the only son of my
mother." How is Suresh related to that boy?
A. Brother
B. Uncle
C. Cousin
D. Father
Ans: D
Ques14: If
A + B means A is the mother of B; A - B means A is the brother B; A % B means A
is the father of B and A x B means A is the sister of B, which of the following
shows that P is the maternal uncle of Q?
A. Q - N + M x P
B. P + S x N - Q
C. P - M + N x Q
D. Q - S % P
Ans: C
Ques15: If
A is the brother of B; B is the sister of C; and C is the father of D, how D is
related to A?
A. Brother
B. Sister
C. Nephew
D. Cannot be determined
Ans: D
Ques16: If
A + B means A is the brother of B; A - B means A is the sister of B and A x B
means A is the father of B. Which of the following means that C is the son of
M?
A. M - N x C + F
B. F - C + N x M
C. N + M - F x C
D. M x N - C + F
Ans: D
Ques17: Introducing
a boy, a girl said, "He is the son of the daughter of the father of my
uncle." How is the boy related to the girl?
A. Brother
B. Nephew
C. Uncle
D. Son-in-law
Ans: A
Ques18: The
total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years. What was the total of
their ages three years ago?
A. 71 years
B. 72 years
C. 74 years
D. 77 years
Ans: A
Download TISSNET Old Year
Questions With Solutions PDFs Through
TISSNET Question Paper
|
|
TISSNET Previous Year Sample Paper
|
|
TISSNET Sample Paper
|
|
TISSNET Sample Question Paper
|
Take a Look on Below Table
 
0 comments:
Post a Comment